Жунић: Одсуство свог легалитета и легитимитета Шмит искаљује над српским народом

Срна
Жунић: Одсуство свог легалитета и легитимитета Шмит искаљује над српским народом

БАЊАЛУКА- Предсједник Клуба посланика Савеза независних социјалдемократа у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је да Кристијан Шмит не може више ни пред међународном заједницом да сакрије да је лажни високи представник и зашто је нелегално дошао у БиХ, додавши да Нијемци, додуше, никада нису куцали на врата када су долазили на ове просторе.

-Жеља да Република Српска буде финансијски кажњена је реализација муслиманских ратних циљева мирнодопским средствима. Шмит то не крије и то је добро да се јасно види. Одсуство свог легалитета и легитимитета, Шмит искаљује над српским народом. Нијемци никако да науче лекције из прошлости - истакао је Жунић за Срну.

Шмит је јуче свједочио пред Комитетом за спољне послове парламента Велике Британије, те је говорећи о санкционисању политичких представника из Републике Српске навео да се залаже за економско условљавање и да су већ на томе радили и ЕУ и Њемачка, те да ће у том смјеру разговарати и са представницима Међународног монетарног фонда.

Шмит је критиковао одлуку предсједника Републике Српске Милорада Додика о додјели одликовања предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом Дана Републике, као и свечани дефиле организован у источном Сарајеву, а рекао је и да би волио да је ово сада вријеме Педија Ешдауна када је била снажнија подршка међународне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана