Зоран Галић ће примати плату док је у бјекству, a oво је разлог

ГС
Зоран Галић ће примати плату док је у бјекству, a oво је разлог

САРАЈЕВО - Замјеник директорa Агенције за истраге и заштиту (СИПА) Зоран Галић је од 9. јула у бјекству, а на радном мјесту се води као да је на боловању и није суспендован, пише портал Кликс.

Тужилаштво БиХ и даље није упутило захтјев за расписивање међународне потјернице, наводи портал, напомињући да су им све ове информације потврђене у надлежним институцијама.

Иако је за Галићем расписана такозвана оперативна потрага (на подручју БиХ), познато је да се он налази у сусједној Хрватској и тамо га нико не тражи јер Тужилаштво БиХ није упутило Суду БиХ захтјев за расписивање потјернице у иностранству.

Истовремено Галић је у СИПА, како наводи Кликс, уочи бјекства отворио боловање То значи да ће Галић, иако је у бјекству, примити мјесечну плату од неколико хиљада марака и за јул, а како тренутно стоје ствари та пракса ће се наставити до избора новог директора и замјеника што би се могло десити тек на јесен.

Како је Кликс већ писао, он се налази у Хрватској те би ускоро његов правни тим требао послати медицинску документацију Тужилаштву БиХ у којој ће бити наведено да због здравственог стања Галић мора остати на лијечењу у Загребу.

С обзиром на држављанство Републике Хрватске, чланице Европске уније, Галић рачуна да неће бити изручен БиХ гдје га терете за више кривичних дјела у вези са организованим криминалом, однсоно да је сарађивао са шверцерима дувана и да је на поклон добио аутомобил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана