Златна медаља за грозду мушкат Вукоје

Г.С.
Златна медаља за грозду мушкат Вукоје

Грозда мушкат, сортна воћна ракија из Подрума Вукоје 1982 из Требиња, освојила је златну медаљу на управо завршеном „International Wine and Spirits Competition" (IWSC) оцењивању у Лондону.

Са  освојених 98 поена (од могућих 100) ова природна ракија из Подрума Вукоје 1982 сврстана је у сам врх дестилата који су се појавили на овом најугледнијем међународном оцењивању дестилата и јаких алкохолних пића. Чланови Оцјенивачке комисије овогодишњег IWSC-а били су угледни свјетски оцјењивачи дестилата и јаких алкохолних пића као што је Joel Harrison, Nathaniel Ganapathi, Massimo Serpelloni и Matias Llobet.

Они су Грозду мушкат, сортну воћну ракију из Подрума Вукоје 1982,  описали сљедећим рјечима: „Свијетла и свјежа са аромама грожђа које еволуирају у цвјетне и биљне ноте одржавајући дуг окус на непцу. Предивно избалансирана изражава сложеност и велику дубину. Завршава се слаткоћом црвеног воћа."

Овај бисер Подрума Вукоје 1982 настаје дестилацијом кљука грожђа у савременим казанима са ректификационим колонама, а производи се од мушкат хамбурга и мушката жутог са локалитета Засад поље. Иначе, грожђе са овог локалитет је, почетком преходне године, дало и вино, Селекција бијела Вукоје, које је уврштено међу 100 најбољих вина у 2023. по лондонском винском часопису „Decater".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана