Живковић Раилић: Формирати правни тим да раскринка странце који праве зло у Српској

СРНА
Живковић Раилић: Формирати правни тим да раскринка странце који праве зло у Српској

БАЊАЛУКА - У Републици Српској, због политичке оптужнице против предсједника Милорада Додика, треба формирати правни тим да једном за свагда раскринка лажног високог представника и све странце који праве зло по Српској, сматра предсједник републичког Удружења жена жртава рата Божица Живковић Рајилић.

- Сви представници српског народа који су запослени у заједничким институцијама БиХ требало би да се једногласно повуку и врате у Републику Српску - сматра Рајилићева.

Рајилићева је изјавила Срни да је оптужница против Додика лажна и нема везе са правом, оцјењујући је као неприхватљиву и чин подизања оптужнице против читавог српског народа и Републике Српске.

- Правосуђе БиХ требало би добро да размисли какве предмете формира. Какав је то начин да високи представник, који је нелегалан, тражи да се процесуира и склони са власти домаћин у Републици Српској? - упитала је Рајилићева.

Адвокат из Београда Горан Петронијевић покренуо је раније иницијативу за формирање савјета за одбрану предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Ову иницијативу до сада је подржало више од 100 адвоката, који су пристали да про боно учествују првенствено у политичком, а онда квазиправном процесу, које је покренуло Тужилаштво БиХ - рекао је јуче савјетник предсједника Српске Бранислав Окука.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана