Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем Црвене звезде

ГС
Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем Црвене звезде

САРАЈЕВО - Двојица хулигана напали су жену и дијете у центру Сарајева због мајице на којој пише "Делије север",пише АТВ.

-Моје дијете од непуних 14 година и ја смо нападнути испред Сарајево сити центра (ССЦ) у центру Сарајева код заједничких институција јер је дијете на себи имало мајицу са обиљежјима Црвене звезде. Чупали су дијете, насилно су му скинули мајицу, мене су крвнички одгурнули да сам пала и повриједила кољена и дланове. То је из чисте мржње. Њима је мрак на очи пао кад су видјели да је мајица са обиљежјима Црвене звезде. Викали су: „Скидај четничку мајицу, шта си то обукао, убићу те, повриједићу те, скидај'. Дјетету је било непријатно да скида мајицу јер ће остати го. На крају су му насилно скинули и побјегли с мајицом - каже мајка дјетета за АТВ.

Све се догодило, каже око 18.30 часова када се на том дијелу града налази велики број људи, али нико, тврди, није хтио да помогне.

-Вјерујте нико пришао није. Буквално нико. Ни мени ни дјетету. Ушли су својим путем, нису се ни осврнули. Устала сам и позвала полицију. Они су дошли брзо. Ушла сам и у ССЦ и позвала чувара. Тај улаз је покривен видео надзором и надам се да ће их полиција успјети идентификовати - каже мајка дјечака за АТВ.

Полиција је дјело, каже она, квалификовала као кривично дјело насилничко понашање, али мајка дјечака за АТВ истиче да је у питању чиста мржња.

-Рекла сам им да то није класично насилничко понашање, то је буквално национална нетрпељивост. Видјели су да нисмо Бошњаци. На мајици је ситним словима писало „Делије север“. Све је пријављено МУП-у Кантона Сарајево. Тек сам сад постала свјесна гдје живимо и с ким живимо. Одбијала сам себи да признам да има тако лоших људи. Живот ме демантовао – закључује она.

Тетак малољетног дјечака, Небојша Голијанин за РТРС je potvrdio да су два лица напала мајку и малољетно дијете, само зато јер је дјечак носио мајицу "Делије север".

- Говорили су им да је то четничка мајица и да скине мајицу. Мајица нема четнички симбол уопште. Дијете има 14 година и препало се и било је у шоку. Ухватили су га за врат. Мајка је покушала да објасни све и одбрани своје дијете. Мајицу су стргали, а онда су и мајку одгурнули веома јако - рекао је Голијанин.

Каже да су након тога та два лица ушла у тржни центар.

Каже да је било око 50 људи ту и да нико није пришао да одбрани мајку и дијете.

 - Мајка је тада позвала полицију и онда су отишли да дају изјаву - рекао је Голијанин.

Напад у центру Сарајева на мајку са дјететом Министарство унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево евидентирало је као догађај, речено је Срни из Оперативног центра МУП-а Кантона Сарајево.

Из МУП-а су рекли да је забиљежено да су двојица момака напала жену и дијете, те да је то евидентирано као догађај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана