Жена повријеђена код Требиња хеликоптером транспортована у УКЦ Српске

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске извршили су данас хитан медицински транпорт четрдесетосмогодишње жене из требињске болнице у Универзитетски клинички центар Републике Српске, рекао је Срни директор овог сервиса Бобан Кустурић.

Ријеч је о пацијентици чији су иницијали И.Љ. која задобила фрактуру торакалног пршљена у јутрошњој саобраћајној несрећи у мјесту Дражин До.

Пацијентица је транспортована у свјесном стању, хемодинамски стабилна, ради хитног хируршког лијечења у Универзитетског клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

-Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари УКЦ-а су поново показали спремност и посвећеност да брзо реагују у хитним ситуацијама, када је брза и ефикасна помоћ неопходна становницима Српске - рекао је Кустурић.

Раније је потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић на „Твитеру“ навела да је у овој несрећи тешко повријеђена њена мајка, директорица школе „Георги Стојков Раковски"  Ивана Љубојевић, те да ће бити транспортована хеликопотером.

Данашњи ваздушно-медицински транспорт је 27. успјешно извршени у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана