Жена из БиХ осуђена у Америци на три године затвора због сајбер насиља над дјевојчицом

Г.С.
Жена из БиХ осуђена у Америци на три године затвора због сајбер насиља над дјевојчицом

Рамајана Хидић Демировић из Брентвуда, осуђена је на 37 мјесеци федералног затвора због цyбер прогањања и узнемиравања познаника њене малољетне кћерке.

Први случај датира још из 2016. године када је Рамајана Демировић, 47-годишња жена поријеклом из БиХ почела да се интересује за друштвени живот оштећене дјевојчице.

Наиме, како пише у саопштењу тужиоца за Сјеверну област Калифорније, случај датира из времена док је Рамајана живјела у Сан Франциску.

Све је почело случајем 14-годишњег дјечака који се забављао са њеном кћерком, иако је то била платонска веза. Наиме, Демировић је и сама признала да је лажно оптужила дјечака да је био насилан према њеној кћерки, да је те оптужбе чак поновила и пред његовом мајком, те да је отишла и у његову школу и пријетила му пред осталим ученицима.

Како стоји у оптужници, све је отишло толико далеко да је дјечак пао у депресију и почео да избјегава часове за које је знао да похађа и њена кћерка.

Друга жртва била је дјевојчица, пријатељица њене кћерке Ајре Демировић, данас 20-годишње студентице, с којом се наводно посвађала. Рамајана Демировић је измислила инкриминишуће оптужбе против те дјевојчице и пријетила јој путем гласовних порука и СМС-ова.

Како преносе медији, Рамајана је признала кривицу за сајбер ухођење и прогањање, преноси klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана