Земљотрес забиљежиле камере: Љуљао се студио усред емисије VIDEO

GS
Foto: Printscreen

Снажан земљотрес који је јуче нешто послије поднева по локалном времену погодио обалу Еквадора забиљежиле су камере локалне телевизије. Како се може видјети, земљотрес се догодио усред директног преноса.

Након почетног удара, водитељ и гости прекинули су емисију и чекајући да се земљотрес смири, а само је један одмах појурио ка излазу. Али како је подрхтавање постајало све јаче, на крају су сви устали и потражили заклон, а емитовање је прекинуто.

Подсјетимо, Еквадор су погодила два земљотреса - први је био јачине 6,5 у 12:12, а други 4,8 у 12:22 по еквадорском времену. Четрнаест људи је погинуло, а најмање 126 је повријеђено. Епицентар земљотреса био је у граду Балао у приобалном појасу земље.

Број жртава повећан на 15

Најмање 15 људи погинуло је у снажном земљотресу који је потресао јужни дио Еквадора и сјеверни Перу, гдје су људи остали заробљени под рушевинама, саопштили су званичници.

Улице су пуне крхотина и оборених стубова за пренос струје, а спасилачке екипе су на терену.

Амерички геолошки завод објавио је да се земљотрес магнитуде 6,8 степена по Рихтеру догодио у близини пацифичке обале, око 80 километара јужно од Гвајакила, другог по величини града у Еквадору.

Четворогодишња девојчица погинула је у Перуу, а 14 особа настрадало је у Еквадору, гдје су власти саопштиле да је повријеђено 126 људи.

Предсједник Еквадора Гиљермо Ласо рекао је новинарима да је земљотрес "без сумње изазвао узбуну у становништву", пренијела је агенција ПА.

Ласова канцеларија је саопштила да је 12 људи изгубило животе у приобалној држави Ел Оро, а двије у брдско-планинској држави Азуаи.

#Ecuador #earthquake hits.
TV station was in the middle of live broadcast pic.twitter.com/WDGtTGUKWh

— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) March 18, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана