Жељкa Радовић главни тужилац Јавног тужилаштва Републике Српске

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ именовао је данас Жељку Радовић за главног тужиоца Јавног тужилаштва Републике Српске.

Зоран Лазић именован је за предсједника Основног суда у Дервенти, саопштено је из ВСТС-а БиХ.

Лејла Ханџић Селимовић именована је на позицију тужиоца Тужилаштва Федерације БиХ /ФБиХ/, Јелена Гавран за судију Општинског суда у Љубушком, Аида Табаковић за судију Општинског суда у Цазину, Алдина Башановић за судију Општинског суда у Цазину и Невена Мочевић за стручног сарадника Општинског суда у Кисељаку.

При доношењу одлуке о именовању ВСТС БиХ је данас у Сарајеву узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности за непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обављање дужности, односа са колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности и угледа, те искуства на руководећим пословима.

У саопштењу се наводи да ВСТС при именовању примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерна заступљеност полова.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 17. јула. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана