"Жељезнице Српске" расписују конкурс за пријем 117 радника

Срна
"Жељезнице Српске" расписују конкурс за пријем 117 радника

САРАЈЕВО - Предузеће "Жељезнице Републике Српске" у току сљедеће седмице расписаће конкурс за пријем 117 радника, а ријеч је о неопходном стручно-техничком особљу, најавио је генерални директор овог предузећа Слађан Јовић.

"Неће бити пријема административних, већ само радника неопходних за одвијање процеса рада што се тиче услуге превоза", рекао је Јовић новинарима у Сарајеву након састанка представника надлежних институција из Српске, ФБиХ и БиХ за питања жељезничке инфраструктуре о потенцијалима за развој жељезничког саобраћаја.

Он је додао да се радницима редовно исплаћују плате које су на нивоу просјека у Републици Српској.

"Све обавезе сервисирамо на вријеме. Све плате смо исплатили за прошлу годину. Надамо се да ћемо и током ове године успјешно пословати. `Жељезнице Српске` су у процесу реструктурирања, имамо план да до краја 2024. године то завршимо. Били би организовани у процесу организације холдинга гдје би имали три зависна предузећа – превоз путника, превоз робе и жељезничка инфраструктура", рекао је Јовић.

Директор "Жељезница Федерације БиХ“ Енис Џафић рекао је да је у току конкурс за пријем 150 радника и планирају да запосле још 200 радника, али је неопходно да Влада ФБиХ одобри План пословања "Жељезница".

Џафић је истакао да су у протеклој години примили 252 нова радника, а напустило их је 213.

Он је нагласио да је пословање "Жељезница ФБиХ" стабилно и да су 2023. године први пут остварили добит од 18 милиона КМ.

"Од једног губиташа који је имао губитке од 40 милиона КМ у протеклим годинама, сада смо остварили 18 милиона КМ нето добити", рекао је он.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић присуствовао је у Сарајеву састанку са министром комуникација и транспорта у Савјету министара Едином Фортом и надлежним представницима за питања жељезничке инфраструктуре о потенцијалима за развој жељезничког саобраћаја, са нагласком на развој жељезничке инфраструктуре на релацији Добој-Тузла-Зворник и даље према Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана