Зеленски увео санкције сиријском предсједнику: Асад га назвао кловном

ГС
Зеленски увео санкције сиријском предсједнику: Асад га назвао кловном

КИЈЕВ - Предсједник Украјине Владимир Зеленски увео је данас личне санкције сиријском предсједнику Башару Ал Асаду, преноси РИА новости.

Према тексту указа објављеном данас на сајту украјинског предсједника, санкције су уведене на период од 10 година и предвиђају блокаду имовине, забрану повлачења капитала из Украјине, престанак економских и финансијских обавеза, забрану преноса технологије и права на објекте  интелектуалне својине. Санкције су уведене и сиријском министру спољних послова Фејсалу Микдаду и премијеру Хусеину Арнусу, наведено је у документу који је потписао Зеленски.

Предсједник Сирије се недавно у Москви састао са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином и том прилику још једном потврдио подршку Специјалној војној операцији Русије у Украјини.

Асад је у интервјуу за “Соловјов лајв” у четвртак, изнио виђење о политичком дјеловању предсједника Украјине, истакавши да раније није знао ништа о Зеленском и да, када је он почео да се појављује у медијима, на њега су у Сирији гледали као на кловна.

- Његове изјаве су као комедија, што нам се заправо и свидјело. Он се чак и у политици понаша као комичар. Некада су нам потребни такви кловнови, како би мало размрдали цијелу ситуацију и како би нас колико толико насмијали - изјавио је Асад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана