Због сарајевског дербија обустава саобраћаја и посебне мјере

Срна
Foto: Кликс

У Сарајеву ће сутра крај стадиона Грбавица бити обустављен саобраћај због одигравања фудбалске утакмице између сарајевских клубова "Жељезничар" и "Сарајево", а полиција је најавила да ће предузети све неопходне мјере и да неће дозволити било какав облик насиља и хулиганства.

Градски дерби биће одржан сутра, са почетком у 20.00 часова, а полиција ће на улазима у стадион Грбавица вршити претрес посјетилаца.

На састанку министра унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмира Катице и полицијског комесара Фатмира Хајдаревића са представницима фудбалских клубова "Жељезничар" и "Сарајево" одржаном ове седмице истакнуто је да ће полиција обезбиједити одржавање утакмице која се игра у оквиру фудбалског првенства БиХ, али ће и истрајати у заштити града и грађана.

Поручено је да не смије бити употребе пиротехничких средстава и уништавања имовине.

Саобраћај Булеваром Ивице Осима биће обустављен од 16.00 до поноћи, а привремене обуставе саобраћаја најављене су и у околним улицама због чега ће бити измјена у градском превозу.

Годинама уназад биљеже се сукоби највијачких група ова два клуба, а често за епилог имају повријеђена лица, међу којима и полицајаца, као и материјалну штету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана