Завршени протести испед ОХР-а: Грађани ће се понашати у складу са Шмитовим понашањем

Г.С.
Foto: radiosarajevo.ba

САРАЈЕВО - Испред зграде ОХР-а у Сарајеву разишла се група грађана која је протестовала поводом најава да би Кристијан Шмит могао наметнути измјене Изборног закона БиХ и Устава Федерације БиХ /ФБиХ/, а поручено је да ће се грађани понашати у складу са Шмитовим понашањем.


Уколико Шмит одустане од онога што је најављено кроз медије, а на штету БиХ, ми ћемо поздравити такву одлуку, и признати да је разум надвладао. Уколико буде обратно, у том случају грађани БиХ неће мирно посматрати и на свој начин ће одговорити на такву одлуку. Ићи ћемо у правцу да тражимо засједање Савјета безбједности, каже предсједник Савеза ратних војних инвалида параплегичара ФБиХ Мујо Агановић.

Демонстранти су се окупили испред зграде ОХР-а и правили буку.

На самом почетку скупа дошло је и до сукоба између организатора и полиције, јер су покушали блокирати улицу, што им полиција није дозволила.

Окупљени на протесту против најављених одлука Шмита о измјени Устава ФБиХ и Изборног закона БиХ, затражили су да се о могућности наметања измјена овог закона званично огласе Амбасаде САД и Велике Британије и поручили Шмиту да то спроводи у Њемачкој, те затражили његову оставку.

Након јучерашњих протеста испред зграде ОХР-а у Сарајеву, дио грађана је и јутрос био испред зграде. Протести су завршени, а нови су најављени за сутра у 13.00 часова.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана