Затвара се УНА телевизија у БиХ, 80 радника остаје без посла

ГС
Затвара се УНА телевизија у БиХ, 80 радника остаје без посла

Скупштина оснивача Уна wорлд нетwорк одлучила се на затварање Уна телевизије у Босни и Херцеговини.

Како је наведено у саопштењу, ово је посљедица мјера које је прошлог мјесеца предузела америчка администрација.

- Званично обавјештавамо јавност да је донесена одлука о прекиду пословања УНА телевизије у Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори и Македонији, као и о гашењу фирме УНА Wорлд Нетwорк. УНА телевизија у Босни и Херцеговини се због потеза Канцеларије за контролу стране имовине при Министарству финансија САД (ОФАЦ) у протеклих неколико недеља суочила са низом економских и правних изазова. Упркос интензивним напорима да се пронађе најбоље могуће рјешење у циљу превазилажења административних препрека и опстанка ове медијске куће, новонастали услови на тржишту су се показали крајње неповољним за наставак одрживог пословања.

Иако је Уна телевизија у БиХ скоро три године била синоним за објективно и професионално извјештавање, наметнуте баријере показале су се јаче од жеље и идеје да се промовишу и истичу најљепше вриједности нашег региона и директно су угрозиле егзистенцију наших запослених и њихових породица. Због тога, нажалост, немамо добре вијести. Принуђени смо на ове изузетно тешке кораке. Ова одлука значи да ће више од 80 врсних професионалаца, наших вриједних и посвећених новинара, сниматеља, монтажера, другог техничког особља и стручњака из разних области, остати без посла. Исти број породица остаће без значајног финансијског дохотка, и у потпуности разумијемо озбиљност посљедица одлуке коју смо приморани да донесемо. Учинићемо све што је у нашој моћи да им помогнемо током овог тешког периода - наведено је у саопштењу УНА телевизије у БиХ.

Током три године рада, УНА телевизија је окупила тим изузетних људи, врхунских стручњака којима смо обезбједили најбоље услове рада у читавом региону.

- Бирали смо их по кредибилитету, професионалности и с увјерењем да могу на најбољи начин остварити визију и мисију наше куће. Стога желимо још једном да се захвалимо свима на лојалности и преданости, посебно свјесни огромног ентузијазма и труда који је уложен како би се креирала перспективна, модерна и квалитетна телевизија. Нажалост, ирационалне околности, санкције које су нам наметнуте без било каквих доказа и аргумената, одредиле су другачији исход – да се угаси медијски тим из снова и једна идеја помирења и промовисања позитивних вриједности. Такође, захваљујемо се и нашим партнерима и клијентима на повјерењу и подршци коју су нам пружили од самог почетка рада Уна телевизије у БиХ – наведено је у саопштењу УНА телевизије у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана