Затражен хитан надзор у хотелу "Јабланица" због насиља над радницом

Срна
Затражен хитан надзор у хотелу "Јабланица" због насиља над радницом

САРАЈЕВО - Министарство рада и социјалне политике Федерације БиХ /ФБиХ/ поводом напада на радницу хотела "Јабланица" прошле седмице упутило је пријаву свим надлежним институцијама да провјере и у оквиру својих надлежности изврше надзор у овом хотелу.

Из Министарства рада и социјалне политике наводе да су у његовој надлежности кршења права радника проистекла непоштовањем ресорних закона одговорност, док је поступање у вези са физичким нападом у надлежности органа кривичног гоњења.

Министар рада и социјалне политике Аднан Делић рекао је да је наведени догађај узрокован ранијим кршењима права радника у вези с неисплаћивањем плата, мобингом, искориштавањем радника и низом других прекршаја које инспекцијски органи требају испитати и предузети све неопходне санкције против овог привредног субјекта.

Констатујући да кршења права радника нису новина, Делић је рекао да Министарство тек по примању пријаве може инспекцијским органима наложити надзор и испитивање навода из пријаве.

Енису Клепо претукао је и нанио јој тешке физичке повреде власник хотела "Јабланица" у којем је радила након што је најавила да даје отказ и тражила зарађену плату.

Након разговора са Клепо, Делић је упутио захтјев за надзор свим надлежним институцијама од којих се очекује да што хитније изврше надзор и доставе Министарству налазе по извршеном надзору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана