Зашто Новалић, Солак и Хоџић још нису иза решетака: Огласили се из Суда БиХ

ГС
Зашто Новалић, Солак и Хоџић још нису иза решетака: Огласили се из Суда БиХ

САРАЈЕВО - Још није познат тачан датум када ће иза речетака бити осуђени Фадил Новалић, Фахрудин Солак и Фикрет Хоџић, проистиче из информација Суда БиХ о овом случају.

Подсјетимо, бивши федерални премијер Фадил Новалић је, подсјетимо, осуђен у афери "Респиратори", а пресудом су обухваћени и Фахрудин Солак, бивши директор Федералне управе цивилне заштите, и Фикрет Хоџић, власник фирме "Ф.Х. Сребрена малина".

По пресуди Новалић иде у затвор четири године, Солак шест, а Хоџић пет.

"Осуђени Фикрет Хоџић је уложио жалбу на рјешење о одбијању молбе за одгађање извршења казне затвора, док осуђени Фахрудин Солак и Фадил Новалић још нису уложили жалбе на рјешења о одбијању молбе за одгађање извршења казне затвора", речено је за "Независне новине" из Суда БиХ.

Како додају, осуђено лице има право жалбе у року од три дана од дана пријема рјешења којим је одлучено о молби за одгађање извршења казне затвора, а жалба одгађа извршење казне.

"Након правоснажности рјешења, односно одлуке по жалби, Суд ће приликом доставе одлуке по жалби обавијестити осуђене када су дужни јавити се на издржавање казне затвора", истакли су из Суда БиХ.

Додају и да се потјерница за осуђеним лицем расписује тек након што то лице заприми правоснажну одлуку, у којој се наводи дан јављања у Завод, те ако се осуђени добровољно не јави на издржавање казне и ако његово спровођење путем судске полиције буде неуспјешно.

"Дакле, тек тад су испуњени услови за расписивање потјернице за осуђеним", навели су из Суда БиХ, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана