Заражено још 79 људи у Српској, двије особе преминуле

Данијела Бајић
Заражено још 79 људи у Српској, двије особе преминуле

БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код 79 људи у Српској, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављене су смрти двије особе код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о мушкарцу и жени старије животне доби из Бањалуке и Брчког.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру (УКЦ) РС, Болници "Свети Врачеви" у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи обављено је тестирање 504 лабораторијскa узорка, а највише новозаражених, њих десет је из Пала.

Заражено је и девет људи из Бијељине, осам из Бањалуке, шест из Градишке, по пет из Добоја и Зворника, четири из Теслића, по три из Језера, Козарске Дубице, Мркоњић Града и Прњавора, по двије из Лакташа, Приједора, Сокоца, Фоче и Шамца и по једна из Братунца, Брода, Дервенте, Доњег Жабара, Источног Новог Сарајева, Модриче, Рибника, Српца, Хан Пијеска и Шипова.

Ради се о 40 мушкараца и 39 жена, од којих је 11 млађе, 47 средње и 21 особa старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.867 случајева вируса корона, од чега је преминуло 208, а а опоравило се 3.496. Укупно је тестирано 56.280 људи.

У Републици Српској тренутно је хоспитализовано 256 обољелих, од чега у УКЦ-у Републике Српске 70, а у oпштим болницама 186.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.593 особa, а надзор је завршен код 46.215 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана