Заједничка комисија сутра о амандману Клуба Бошњака

Срна
Заједничка комисија сутра о амандману Клуба Бошњака

БАЊАЛУКА - Заједничка комисија Народне скупштине Републике Српске и Вијећа народа за усаглашавање закона, прописа и аката сутра ће расправљати о усаглашавању Закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, а у вези са одлуком о покретању поступка заштите виталног националног интереса бошњачког народа и уложеног амандмана.

Вијеће народа Републике Српске није данас постигло договор о амандману Клуба бошњачког народа на Закон о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске у вези са покретањем виталног националног интереса.


Предсједавајућа Вијећа народа Српске Сребренка Голић рекла је да су Бошњаци покренули витални национални интерес на само један члан Закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, те прецизирала да је ријеч о члану осам који се односи на казнене одредбе.

"Када је ријеч о амандману Клуба делегата бошњачког народа, од осам делегата у овом клубу пет је било жзаж, па су тражили да се члан осам из овог закона у потпуности брише", рекла је Голићева новинарима и додала да се Бошњаци у амандману поистовјећују са БиХ, као да представници других народа не живе на овим просторима.

Сједница је заказана за 11.00 часова у просторијама Вијећа народа Републике Српске, саопштено је из овог вијећа.

Народна скупштина Републике Српске усвојила недавно је Закон о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске којим се уводе кривична дјела против части и угледа - клевета, изношење личних и породичних прилика и јавно излагање порузи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана