Захвалност Комунистичке партије Кине СНСД-у и Додику на унапређењу односа

Срна
Захвалност Комунистичке партије Кине СНСД-у и Додику на унапређењу односа

БАНЈАЛУКА - Лиу Ђијанчао захвалио је лидеру СНСД-а Милораду Додику на честиткама поводом његовог именовања на мјесто министра Међународног одјељење Централног комитета Комунистичке партије Кине, као и СНСД-у на дугогодишњем позитивном доприносу унапређењу пријатељских односа два народа.

”Комунистичка партија Кине придаје важност развоју пријатељских односа са СНСД-ом и изражава спремност да и даље продубљује размјену искустава и унапређује пријатељску сарадњу у различитим областима за добробит два народа”, истакао је Лиу у писму захвалности лидеру СНСД-а.

Он је навео да ће Комунистичка партија Кине ускоро сазвати 20. Национални конгрес, који ће бити одржан у веома важном тренутку када ова партија стријеми ка остварењу другог вјековног циља пуне изградње модерне социјалистичке земље.

“Спремни смо да вас благовремено обавијестимо о овом конгресу како бисмо продубили пријатељску сарадњу и унаприједили пријатељске односе”, навео је Лиу.

Он је навео да је данашњи свијет обиљежен невиђеним промјенама у једном вијеку.

“Ојачале су тежње свих народа за миром и развојем, праведношћу и правдом, као и сарадњом на обострану корист. Одговорност политичких партија у постизању консензуса, промовисању развоја и јачању сарадње постала је све важнија, истакао је високи званичник Комунистичке партије Кине.

Лиу је оцијенио да свијет хитно треба да ојача солидарност и сарадњу, да схвати могућности, суочи се са изазовима и допринесе промовисању изградње заједнице са заједничком будућношћу за човјечанство и изградњи бољег свијета.

Лидер СНСД-а Милорад Додик упутио је недавно честитку Лиу Ђијанчау поводом

именовања за министра Међународног ођељења Централног комитета Комунистичке партије Кине, истичући да се унапријед радује блиској сарадњи с циљем јачања односа и сарадње између двије политичке странке.

“Комунистичка партија Кине и СНСД успоставили су партнерски однос заснован на обостраном поштовању и заједничким вриједностима. Користим ову прилику да изразим нашу искрену захвалност Комунистичкој партији Кине и народу Кине за сву подршку и помоћ коју сте нам дали, посебно током тешких времена”, истакао је Додик у честитки.

Додик је нагласио да у потпуности подржава иницијативе, које предузима предсједник Си Ђинпинг на изградњи заједнице са заједничком будућношћу за човјечанство и његову визију мултилатерализма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана