Захарова о завјери против Србије: Ко вуче конце из сјенке?

ГС
Захарова о завјери против Србије: Ко вуче конце из сјенке?

МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оцјенила је да Запад, преко марионетских медија и невладиних организација, покушава да природну забринутост грађана за животну средину искористи за дестабилизацију Србије.

Она је у саопштењу објављеном у сриједу на сајту Министарства прецизирала да "одређени псеудодемократски кругови цинично настоје да сасвим природну забринутост грађана за животну средину и њихов однос према рударским пројектима у интересу развоја националне економије и побољшања благостања народа трансформишу у протесте".

Истакла је да је ријеч о "озлоглашеној шеми", коју су на Балкану, али и у другим регионима, "више пута користили западни идеолози демократије и њихове локалне слуге".

Захарова је указала на то да "западни идеолози" желе да подстакну негативне емоције у друштву како би га окренули против државног врха.

Додала је да "Москва примјећује да је овога пута акценат на коришћењу тема које су далеко од политике како би се изазивало незадовољство јавности, полjuljala стабилност и, на крају, дискредитовала легално изабрана власт".

- Такву тактику сматрамо деструктивном и неодговорном. Злоупотребе ове врсте, посебно у турбулентним временима попут садашњих, представљају директну пријетњу по Србију, доводе у питање сталне напоре њеног предсједника и Владе да обезбиједе одрживи развој земље и благостање њених грађана, истакла је Захарова, јавља Танјуг.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана