Забрањен скуп СДП-а у Бањалуци

Н.Т.
Забрањен скуп СДП-а у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Полицијска управа Бањалука донијела је рјешење о забрани јавног скупа у организацији Градске организације Социјалдемократске партије БиХ, заказан за 25. новембар у 10 часова у Бањалуци.

- Полицијска управа Бањалука је у складу са чланом 190. Закона о општем управном поступку и члана 13. став 1. тачка a., г. и д. и члана 14. став 3. Закона о јавном окупљању, донијела рјешење након анализе свих безбједносних аспеката и околности овог јавног скупа. Имајући у виду да је протеклих дана у вези са овим јавним скупом било много негативних рекација, као и оперативне информације да се грађани од стране појединаца јавно позивају на масовно окупљање у циљу спречавања одржавања овог јавног скупа. Сходно наведеном процијењено је да постоји реална могућност да на овом јавном скупу може доћи до већег угрожавања људи и имовине, те до озбиљне опасности од насиља или до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму-стоји у саопштењу ПУ Бањалука.

Полицијска управа Бањалука апелује на грађане да поштују позитивне законске прописе и да својим понашањем не доведу до угрожавања других.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана