За санирање посљедица изазваних афричком кугом свиња два милиона КМ

Срна
За санирање посљедица изазваних афричком кугом свиња два милиона КМ

БАЊАЛУКА - Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске донио је данас одлуку о исплати дијела средстава директне подршке у износу од 2.000.000 КМ за превазилажење посљедица изазваних заразном болести животиња - афричке куге свиња и санирање поремећаја на тржишту, те обнову свињског фонда.

Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког корисника донијети Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

За реализацију одлуке задужују се Фонд солидарности Републике Српске, Министарство финансија и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Управни одбор Фонда солидарности Српске усвојио је Статут којим се уређује организација, дјелатност, органи, као и друга питања од значаја за рад и пословање овог фонда.

Фонд солидарности је правни сљедбеник Фонда солидарности за обнову Републике Српске и Компензационог фонда Републике Српске и преузима њихова права и обавезе, подсјећа се у саопштењу.

Циљ Фонда је пружање помоћи на начелима солидарности усљед елементарних непогода, природних, техничко-технолошких и еколошких катастрофа, заразне болести људи и животиња, озбиљних поремећаја на тржишту и свих других непредвиђених догађаја чије наступање, као и посљедице се не могу предвидјети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана