За сада ништа од укидања акциза: Закон иде на усаглашавање заједничке комисије

Г.С.
За сада ништа од укидања акциза: Закон иде на усаглашавање заједничке комисије

САРАЈЕВО - Делегати у Дому народу Парламентарне скупштине БиХ су усвојили измјене Законама о акцизама у различитом тексту у односу на Представнички дом. Циљ овог закона је био да се укину акцизе на гориво те да се тако спусте цијене горива.

Обзиром да је овај закон усвојен у различитом тексту у односу на Представнички дом он ће ићи на усаглашавање. 

Амандман Душанке Мајкић да се ограничи примјена овог закона на 30 дана је усвојен гласовима СНСД-а и ХДЗ-а, а закон са амандманом је једногласно усвојен.

На сједници се обратио и посланик из Представничког дома Саша Магазиновић, који је предлагач овог закона, који је рекао да је прије 173 дана овај закон прошао кроз тај дом.

- Обје ентитетске владе су дале подршку и казале да располажу са достатним средствима које би могле покрити усвајање овог закона. Подсјећам да су цијене горива, када је Представнички дом усвојио овај закон била нижа него данашња. Душанка Мајкић је предложила амандман да примјена траје само 30 дана, а комисија га је одбила и подржала овај закон у изворном тексту. Позивам да гласате онако како би вам сугерисали пријатељи и комшије, јер сматрам да је интерес сваког грађанина да гориво буде јефтиније до пола марке - поручио је Магазиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана