За 19 лица рјешења о протјеривању из БиХ

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Служба за послове са странцима током данашње акције "Рација" на подручју ширег локалитета привременог прихватног центра Блажуј донијела је рјешење о протјеривању 19 лица и одредила мјере стављање под надзор у Имиграциони центар у Источно Сарајево, одакле ће бити удаљени са територије БиХ.

У акцији у раним јутарњим часовима учествовала су овлаштена службена лица Службе за послове са странцима, заједно са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту /Сипа/, Граничном полицијом БиХ, Дирекцијом за координацију полицијских тијела БиХ, те МУП-ом Кантона Сарајево.

Акција је спроведена под надзором Тужилаштва БиХ и Тужилаштва Кантона Сарајево, саопштено је из Службе за послове са странцима.

Служба за послове са странцима ће у наредном периоду наставити са предузимањем мјера и радњи из своје надлежности, те појачати активности и сарадњу са другим полицијским агенцијама на територији БиХ у погледу контроле страних држављана, а све с циљем подизања степена безбједности како у привременим прихватним центрима Блажуј и Ушивак, тако и на подручју Кантона Сарајево и цијелој територији БиХ.

Из Сипе је данас саопштено да је акција спроведена с циљем проналаска лица која ту нелегално бораве, као и проналаска нелегалног наоружања, наркотика и других предмета који потичу из кривичних дјела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и запослених у Центру, те идентификације организатора групе или удружења за кријумчарење миграната.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана