Wizz Air затвара базу у Тузли, обуставља летове за неколико дестинација

ГС
Foto: Илустрација

ТУЗЛА - Авиокомпанија Wizz Air донијела је одлуку на основу које затвара своју базу на Међународном аеродрому у Тузли те укида летове на неколико дестинација, незванично сазнаје портал Кликс.

Потал преноси да је ова авиокомпанија донијела одлуку о затварању базе на тузланском аеродрому, која ће ступити на снагу у септембру ове године. Два базна авиона која су тамо стационирана преусмјериће на друге дестинације унутар своје мреже.

„Wizz Air потврђује да планира прилагођавање мреже и оптимизацију тржишта својих летова у Босни и Херцеговини, премјештајући у септембру ове године своја два авиона базирана у Тузли у друге базе унутар мреже. То чини због промјењивог економског окружења, као и оперативних изазова узрокованих временским приликама у регији те да би искористио прилике за раст прерасподјелом својих капацитета на друге руте са већом потражњом“, саопштено је из Wizz Air-а.

Иако ће неколико линија бити обустављено, Wizz Air ће наставити са летовима на релацијама из Тузле до Басел Мухоузеа, Дортмунда, Франкфурт-Хана и Мемингена.

„Путници захваћени овим промјенама ће бити обавијештени путем е-маила и имаће могућност избора између поврата 120 посто оригиналне цијене карте у виду кредита авиокомпаније, 100 посто готовинског поврата новца или алтернативног лета. Свим запосленицима сједишта из Тузле биће понуђене могућности прераспоређивања у друге базе Wizz Air-а “, казали су из Wizz Air-а.

У протеклих дванаест мјесеци, Wizz Air је најавио распоређивање нових авиона у Тирану, Скопље и Београд те покретање нових линија према Великој Британији, Њемачкој, Италији, Луксембургу, Пољској, Грчкој, Шпанији и многим другим земљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана