Вулину забрањен прелет до Источног Сарајева

ГС
Вулину забрањен прелет до Источног Сарајева

БЕОГРАД - Потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину власти у Босни и Херцеговини поново нису дале дозволу за прелет да би данас посјетио Србе на Палама и са њима обиљежио славу ове општине Велику Госпојину, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Вулин је на позив Срба са Пала требало да као кум славе присуствује свечаној литургији и ломљењу славског колача поводом прославе Велике Госпојине, као и да на Тргу Републике Српске положи цвијеће у име Србије и поклони се сјенима погинулих српских бораца који су страдали током Одбрамбено-отаџбинског рата деведесетих година.

- Иако су кабинет потпредсједника Владе Србије, Министарство спољних послова и амбасада Србије уредно и на вријеме доставили све потребне информације и пратећу документацију, чак и навели сврху посјете, власти у Федерацији својим ћутањем и неодговарањем нису дале сагласност за прелет, наводи се у саопштењу.

Амбасада Србије је, како је навела Влада Србије, на вријеме испоштовала све процедуре које се у дипломатији налажу и упркос томе, власти у Федерацији нису одговориле на захтјев.

- Министарство иностраних послова БиХ, на чијем је челу Елмедин Конаковић, још једном није дало дозволу за прелет српском потпредсједнику владе Александру Вулину, саопштено је из Владе Србије, јавља Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана