Вулин: Зашто нико не разумије бол српских мајки из Подриња

Срна
Вулин: Зашто нико не разумије бол српских мајки из Подриња

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин изјавио је да је у свакој српској кући дио васпитања поштовање према мајкама, да разумије и бол Мунире Субашић, али не и зашто нико не разумије бол српских мајки из Подриња и зашто се српска бол исмијава.

Реагујући на страшне клетве које је Субашићева упутила предсједнику Србије Александру Вучићу и његовој дјеци, Вулин је истакао да нема оправдања за помињање дјеце и нерођене унучади Александра Вучића, као што нема оправдања ни тврдња да су Срби народ испраног мозга који не зна истину.

Он је напоменуо да је поштовање према свачијој мајци дио васпитања у свакој српској кући, да српске мајке уче своју дјецу да сваку старију жену ослове са "мајко" и да не одговарају, па и када мајка греши или не разумије, али да за клетве Субашићеве нема оправдања.

Он је додао да не зна и одакле питање да ли ће Вучић доћи у Сребреницу, јер је тамо био, спустио цвијет и изразио саучешће, без убјеђивања, без клетви и условљавања.

"Његов гест је награђен линчом и покушајем убиства. Разумем бол сваке мајке па и Мунире Субашић, али не разумем зашто нико не разуме бол српских мајки из Подриња и не разумем зашто се српска истина проглашава за лаж, баш као што не разумем зашто се српска бол исмева, а допринос Србије миру вређа и потцењује", каже Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана