Вулин: За Србе нема правде, за Шиптаре нема казне

Срна
Вулин: За Србе нема правде, за Шиптаре нема казне

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин истакао је, поводом вијести да је бивши припадник терористичке ОВК Бљерим Рамадани побјегао из кућног притвора у Сјеверној Македонији, да за Србе нема правде, а да за Шиптаре нема казне.

"Северни Македонци сачувајте то што вам је остало од части и реците да вас је срамота што сте ово допустили, да сте морали. За Србе нема правде, а за Шиптаре нема казне. Срби, шта вам није јасно?", поручио је Вулин.

Вулин је подсјетио да је шиптарски терориста Фљорим Ејупи 2001. године активирао експлозивну направу испод аутобуса "Ниш експреса" у Ливадицама и усмртио 12 Срба, а међу њима и двогодишњег Данила Цокића и његову трудну мајку Снежану.

"Бљерим Рамадани је шиптарски терориста припадник ОВК који је осумњичен за ратне злочине над Србима током НАТО агресије 1999. године", навео је Вулин.

Он је напоменуо да је Ејупи нестао из "Бондстила", најчуваније базе у Европи, а Рамадани је побјегао из Скопља када му је јављено да ће из кућног притвора бити враћен у затвор, саопштено је из Вулиновог кабинета.

Заједничко им је, истиче Вулин, то што су убијали Србе, што за то нису кажњени и што су нестали у присуству власти.

Бивши припадник терористичке ОВК Бљерим Рамадани за којим је Србија расписала Интерполову потјерницу због сумње да је починио ратне злочине на Косову и Метохији побјегао је из кућног притвора у Скопљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана