Вулин: Српски судови фер за разлику од америчких

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је америчком Стејт департменту да не треба да упозорава српску државу и њене судове да суде фер и по закону терористи ОВК, јер, за разлику од њих, Србија то чини.

"Ми то чинимо у сваком поступку, па и у поступку против терористе из ОВК. У Србији чак и за такве важи претпоставка невиности и принцип да се оптужница мора доказати, што се не може рећи за Стејт департмент када уводи санкције или коментарише ставове оних који су им политички супротстављени", навео је Вулин у саопштењу.

Он је указао да "Стејт департмент од Шиптара никада није тражио фер суђење за десетину ухапшених, а често и отетих Срба".

"И то је сасвим очекивано и разумљиво да за Србе, било да им суде у Хагу, било да им суде Шиптари, нема правде. Ако сте заборавили, подсетите се гласања о Сребреници", поручио је Вулин, реагујући на то што је Стејт департмент позвао Србију да води фер и транспарентан правни процес у случају терористе из ОВК који је ухапшен на прелазу Мердаре због сумње да је починио ратни злочин. /крај/вш/вј

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана