Вулин: Шемсудину је за хапшење довољно само што је неко Србин

Срна
Вулин: Шемсудину је за хапшење довољно само што је неко Србин

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је да посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и предсједник странке "Напријед" Шемсудин Мехмедовић жели да га хапси само зато што је Србин.

"Шемсудин Мехмедовић тражи да ме ухапсе када дођем у БиХ. За то му не треба ни оптужница, ни пресуда, довољан је злочин што сам Србин", истакао је Вулин у писаној изјави.

Он је подсјетио да је Мехмедовић зато и хапшен 2013. године, јер док је командовао полицијом за вријеме рата, затварао је и мучио Србе зато што су Срби.

Али, додао је Вулин, "Шемсудин није осуђен не зато што није затварао и мучио Србе, већ зато што је застрашивао и нападао свједоке мучења, а за шта га је Агенција за истраге и заштиту (СИПА) БиХ предала надлежном тужилаштву у БиХ".

Вулин је истакао да није проблем што би га Шемсудин хапсио, већ што особа хапшена због затварања и мучења Срба нема ни најмањи проблем да прича о хапшењу Срба и нико му у цијелој БиХ то право и не спори.

"Да ли би чувар Аушвица могао у било којој земљи да предлаже хапшење Јевреја, а да после тога не оде у затвор или психијатрију? Не треба БиХ да се плаши мог доласка у Пребиловце, већ треба да се плаши што у Пребиловце не долази нико из Федерације БиХ", указао је Вулин.

Он је поручио, како је рекао, свом "омиљеном српско говорном порталу `Слободној Босни`", да је Вељко Мандрапа, чију је "забринутост" због Вулиновог доласка 5. августа пренио овај сарајевски медиј, преминуо 2021. године.

"Надам се да су вас само преварили и да ово нисте сами смислили. Следећи пут нађите неког живог, ово је баш ружно", поручио је Вулин, поводом Мехмадовићеве изјаве за "Слободну Босну" да је Александра Вулина требало ухапсити у БиХ, када је долазио у Пребиловце.

"Вулина је требало ухапсити чим је прешао границу због отвореног кршења закона БиХ о забрани негирања геноцида", рекао је Мехмедовић за овај сарајевски медиј. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана