Вулин: Резолуција о Јасеновцу Скупштине Црне Горе може да смета само потомцима усташа

СРНА
Вулин: Резолуција о Јасеновцу Скупштине Црне Горе може да смета само потомцима усташа

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин изјавио је да Резолуција Скупштине Црне Горе о Јасеновцу може да смета само потомцима усташа јер не воле да их као чланове ЕУ подсјећају на злочине њихових дједова, или потомцима јасеновачких мученика који сматрају да се у Резолуцији нигдје јасно не каже ко су злочинци, а ко жртве.

Вулин је навео да премијер Хрватске Андреј Пленковић, који је предсједнику Црне Горе Јакову Милатовићу данас још једном изразио оштро противљење усвајању ове резолуције, може и сам да објасни којој групи незадовољних припада, те додао да потомак јасеновачких мученика није.

"Не разумем како је Резолуција црногорске скупштине о Јасеновцу препрека добросуседским односима Хрватске и Црне Горе, а резолуција о Сребреници је темељ добросуседских односа између Србије и оних који су гласали за резолуцију, а против Србије. Уз још једну битну разлику, у Јасеновцу је био геноцид, у Сребреници није", поручио је Вулин на мрежи "Икс".

Пленковић је изјавио да је током сусрета са Милатовићем изразио противљење усвајању Резолуције о Јасеновцу у Скупштини Црне Горе.

"Европски пут Црне Горе подразумијева поштовање добросусједских односа", написао је Пленковић на друштвеној мрежи "Икс". 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана