Вулин Путину: Србија неће бити територија са које се врши антируско дјеловање

Tанјуг
Foto: Скриншот

ВЛАДИВОСТОК - Потпредседник Владе Србије Александар Вулин састао се данас са руским предсједником Владимиром Путином на маргинама Источног економског форума у Владивостоку, и поручио му да Србија неће бити територија са које се врши антируско дјеловање.

Током разговора, Вулин је истакао да „Србија коју води председник Александар Вучић неће постати члан НАТО пакта, да неће увести санкције Руској Федерацији и да неће бити територија са које се врши антируско деловање“, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе Србије.

Вулин је изразио велику захвалност руском предсједнику због чврстог става Руске Федерације по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије и непризнавања лажне државе Косово.

Такође је истакао да је поносан на своју државу Србију која је једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и постала дио антируске хистерије, наводи се у саопштењу.

Вулин је посебно захвалио Путину на принципијелном ставу Руске Федерације која је у Генералној скупштини УН гласала „против срамне Резолуције о Сребреници, баш као што је и 2015. године, на лични позив председника Вучића, Путин спречио доношење британске резолуције у УН по којој би Срби били проглашени геноцидним народом“.

Током разговора, Вулин је нагласио да Србију и Русију не повезује само прошлост, већ и заједничка будућност. 

„За мене је велика част што имам привилегију да разговарам са Вама и верујте да је то велико охрабрење за све Србе. Када Русија брине о Србији, када јој је стало како живи и шта Србија ради, онда је и нама Србима лакше. Да Русија није опстала свих ових векова не би било ни Србије. Ми смо народи које повезује не само заједничка прошлост, него и будућност“, рекао је Вулин.

Он је руском предсједнику пренео поздраве предсједника Вучића. 

„Користим ову прилику да Вам пренесем личне, срдачне, братске поздраве председника Србије Александра Вучића и његову жељу да наставите још дуго да будете здрави и мудри и да водите своју земљу на добробит народа Русије“, поручио је Вулин. 

Потпредсједник Владе Србије и председник Руске Федерације констатовали су у Владивостоку да је билатерална сарадња двеју земаља на високом нивоу, те да се унапређење и јачање српско-руског свеобухватног стратешког пријатељства наставља на добробит двеју братских народа, српског и руског, закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана