Вулин: Протести против литијума су покушај новог Мајдана

ГС
Вулин: Протести против литијума су покушај новог Мајдана

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин рекао је данас да протести који се у Србији одржавају против литијума немају никакве везе са рударењем и екологијом, већ да је ријеч о чистој политици и да представљају "покушај новог Мајдана".

- Ово је класичан сценарио обојених револуција. Ово смо гледали не једном, гледали смо и прије 5. октобра. Ово смо гледали у Украјини. Ово је покушај новог Мајдана и можете бити 100 посто сигурни у то, рекао је Вулин, на питање да прокоментарише протесте који се у Србији одржавају против експлоатације литијума.

Он је навео да ће у суботу бити одржан протест против литијума и да ће бити постављени шатори, блокаде, те да ће људи бити онемогућени да се нормално крећу по улицама.

- Опет ћемо имати прецртане слике из Украјине, не зато што је то Украјина или није, него зато што они који им то одређују, а мислим на западне службе, они увијек пресликавају сценарије који су добитни. Тако смо добили Украјину, тако смо добили 5. октобар, па да пробамо поново, рекао је Вулин за Танјуг.

Додао је да се иза протеста о ископавању литијума крије политика, јер, како је рекао, да се не говори о Јадариту, нашао би се неки други разлог и повод.

- Када ви правите протест против ископавања Јадарита у Новом Саду, па то је као да правите протест да се обруши мост на некој дионици ауто-пута код Врања. Какве то везе има са Новим Садом? Али управо о томе говорим. Ово је политика и покушај наше опозиције да остане у политичкој борби. Да нешто ради, да се нешто дешава, рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана