Вулин одговорио СДА БиХ: Сјетите се ко је Насер Орић

Srna
Вулин одговорио СДА БиХ: Сјетите се ко је Насер Орић

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин рекао је да би "СДА БиХ требало да се сјети да је кољач са Кравице Насер Орић њен херој".

- Предсједник Србије Александар Вучић је више десетина пута, много више него што је морао, па и требао, поновио да захтијева поштовање Дејтонског споразума. Не духа споразума, не тумачења или закључивања, већ дословно поштовање и спровођење сваке ријечи Дејтонског споразума. Отуда бијес и страх СДА. Бијес што су Срби јединствени, а страх да ће БиХ функционисати по Дејтону који гарантује Републику Српску, а не по тумачењима која ће је укинути. Прије него СДА почне да оптужује Србе за угрожавање мира у Босни и Херцеговини, нека се сјети да је кољач са Кравице Насер Орић њен херој и примјер - рекао је Вулин.

Додао је да су БиХ у Дејтону створиле велике силе, а међу њима и Русија, а Републику Српску Срби који су у Дејтону изборили њено признање у оквиру БиХ од великих сила, а међу њима и од САД-а и Велика Британија.

- И пошто се СДА обраћа јавности на српском, да им и ја одговорим на српском језику, Свесрпски сабор тражи безусловно поштовање сваког слова Дејтонског споразума и очување положаја три народа и два ентитета. Надам се да су сада разумјели - поручио је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин реагујући на увредљиво саопштење СДА на рачун Србије и Српске, у коме су истакли да је Свесрпски сабор претња миру, а усвојена декларација атак на БиХ и Дејтонски споразум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана