Вулин: Лавров забринут зa регион, чувати мир по сваку цијену

Срна
Вулин: Лавров забринут зa регион, чувати мир по сваку цијену

БЕОГРАД - Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изразио је забринутост за цијели регион западног Балкана, а сви руски званичници су пренијели поруку да Србија треба да чува мир по сваку цијену, рекао је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин након састанака у Москви са више руских званичника.

Вулин је навео да је Лавров забринут за овај регион и да види једностране потезе који могу да изазову сукобе.

-Ми смо сувише мали регион - не можете напасти Србе на Косову и Метохији, а да сви остали Срби то посматрају без имало нелагоде. Не можете изоловати мало парче региона и радити шта год хоћете, а сви остали да се праве да не знају шта се дешава - изјавио је Вулин за "Спутњик".

Он је рекао да Лавров стално говори да се мора чувати мир по сваку цијену.

-И сви руски званичници су ми рекли: „чувајте мир по сваку цену, све што можете урадите“. Они поштују председника Србије Александра Вучића, његову храброст и доследност у политици и кажу – немојте дозволити да вас увуку у сукобе. А то је оно што се непрекидно покушава - навео је Вулин.

Он је упитао да ли неко стварно мисли да би Србија опстала свих ових вијекова да није опстала Русија?

-А кад би Русија сад изгубила оружани сукоб који се одиграва и после тога била распарчана, да ли стварно мислите да би Србија то преживела и опстала у оваквом територијалном склопу? Зар стварно мислите да бисмо могли да маштамо да се уједине Срби и да Косово поново постане део нашег уставно-правног поретка?- рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана