Вулин ипак стигао у Пребиловце: Пакост је трајала једну ноћ

Срна
Вулин ипак стигао у Пребиловце: Пакост је трајала једну ноћ

ПРЕБИЛОВЦИ - Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин стигао је у Пребиловце код Чапљине, гдје се обиљежава 83 године од злочина над српским становништвом у Другом свјетском рату, иако му јуче бошњачки политички представници на нивоу БиХ нису дозволили улазак.

Вулин је рекао да је та мала пакост трајала једну ноћ и да му политичко Сарајево није дозволило прелет авиона у БиХ.

-Били су велики, важни и снажни, али ја сам данас, ипак, са својим народом. Нека се они радују својој пакости и уживају мало у томе да они важни, али ја сам данаа са својим народом - нагласио је Вулин.

Он је рекао да му је част што је данас у Пребиловцима, светом мјесто за српски народ и мјесту српског страдања.

-Ми смо се данас овдје окупили не зато да би усташама утицали на савјест и не да би их подсјећали на то шта су они урадили, јер они то одлично знају. Не би ни радили, да нису жељели. Ми смо данас овдје због Срба и да себе подсјећамо на то шта су дочекали наши преци, да се не би поновило ни нама ни будућим генерацијама. Уколико српски народ буде јак и сложан, ово се неће никада више поновити - изјавио је Вулин.

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин спријечен је јуче да присуствује обиљежавању 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле прелет авиона преко БиХ.

Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Министарству иностраних послова у Савјету министара, изражавајући незадовољство због спречавања Вулина да посјети Пребиловце. У протестној ноти је наглашено да та одлука несумњиво представља кршење добросусједске дипломатске праксе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана