Вулић: Реално формирање Савјета министара до краја јануара

Срна
Вулић: Реално формирање Савјета министара до краја јануара

БАЊАЛУКА - Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић рекла је да је реално да Савјет министара буде формиран до краја јануара уколико се настави започетим темпом рада, те изразила очекивање да ће СНСД са новим партнерима направити позитиван импулс у БиХ за добробит грађана.

Вулићева је рекла да након именовања Борјане Кришто за предсједавајућу Савјета слиједе консултације са лидерима странака, те провјере за кандидате за министре и остале функције.

“Уколико сви кандидати добију позитивно свјетло од Централне изборне комисије БиХ и безбједносних агенција које врше провјере, онда нема разлога и сметњи да се послије 15. јануара не нађемо у Представничком дому и кренемо у финални дио, а то је формирање новог сазива Савјета министара”, рекла је Вулићева вечерас за Алтернативну телевизију.

Говорећи о именима, Вулићева је истакла да је познато да ће Зоран Тегелтија бити министар финансија, а да ће из реда других, односно СНСД-ових партнера, као што су “осморка” и ХДЗ, мјесто министра иностраних послова припасти Елмедину Конаковићу, док је ХДЗ тајанствен, те се још не зна ко ће бити министар правде.

“Ми још нисмо дошли у фазу да је све формирано. Још смо у процесу формирања Савјета министара. Кришто је добила потврду за предсједавајућу и док не буде комплетан сазив Савјета министара формиран све до тада Зоран Тегелтија заједно са својим тимом је у техничком мандату. Ово је јако важно ради јавности да се нагласи, јер су такве процедуре”, рекла је Вулићева.

Она је истакла да је најпозитивније у новом тиму који чине СНСД, ХДЗ и “осморка” позитивна енергија усмјерена према развоју ентитета и Брчко дистрикта и поручила да СНСД неће бити кочничар било којег пројекта.

“Главни циљ је да се манемо политике коју је проводила СДА, а то је национална реторика и подизање националних тензија и препуцавање. СДА је била у спрези са опозицијом из Републике Српске која им је помагала у нераду и кукумакали су међународној заједници да је СНСД кочничар и да је Милорад Додик лош момак. А сад сви они имају прилику да виде да СНСД није кочничар и да желимо добро свим грађанима у БиХ, али опет истичемо да су Српска и њени грађани наш приоритет”, нагласила је Вулићева.

Она је навела да Република Српска друге не дира, а своје чува, и до сада је доказала да може да ради и да се развија, о чему свједоче изграђени ауто-путеви, многе здравствене установе, болнице, вртићи и школе.

Вулићева је указала да је кочничар заправо била СДА, која и сада покушава да стане на пут формирању власти са испразним причама, јер вапи за влашћу. Вулићева сматра да представници “осморке” неће попустити пред провокацијама СДА и њиховом политиком која нема визију будућности.

Она је рекла да су СДА и опозиција из Републике Српске креирали свој политички рад одласком код одређених представника међународне заједнице и разних амбасадора и да немају жељу да се БиХ развија.

“Бакир Изетбеговић и та екипа у СДА апсолутно ништа нису радили, а најбољи примјер је Федерација БиХ која није могла да формира власт од једних до других избора, која је у безнађу у сваком погледу и гдје се не развијају пројекти. И за све то им је био крив СНСД”, рекла је Вулићева.

Вулићева је нагласила да је СНСД увијек био побједник и своје пројекте развијао у оквирима Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана