Вулић: Једини злотвор је Бећировић, а исламске БиХ никад неће бити

СРНА
Вулић: Једини злотвор је Бећировић, а исламске БиХ никад неће бити

САРАЈЕВО - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је једини злотвор и примитивац на политичкој сцени у БиХ Денис Бећировић.

Реагујући на Бећировићеве гнусне оптужбе на рачун предсједника Српске Милорада Додика и пријетње ратом, Вулићева је рекла за Срну да овако примитивне и увредљиве изјаве не би дали ни у најнецивилизованијим крајевима, а камо ли један од чланова Предсједништва.

"Помињање и пријетње Милораду Додику нису пут до позиције предсједника СДП-а, уосталом, хистеричност Бећиревића потврђује да је Зукан Хелез обезбиједио већину гласова за првог човјека странке", навела је Вулићева.

Она је подсјетила да је Општи оквирни споразум за мир у БиХ јасно дефинисао да имовина припада ентитетима, а то што би Бећировић да проводи политику учитеља и свог узора Бакира Изетбеговића, па да БиХ исламизује није по слову Дејтона.

"Да међународна заједница поштује Дејтон, овакве изјаве члана Предсједништва биле би предмет осуде, а сам Бећировић био би санкционисан. Једина истина у БиХ је да дио међународне заједнице и одређени Бошњаци раде на истребљењу Срба и Хрвата из БиХ", констатовала је Вулићева.

Она је поручила Бећировићу да прихвати реалност и чињеницу да ће Републике Српске увијек бити, а исламске БиХ - никада. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана