Вулић: Једини који се залажу за дејтонску БиХ су власти Српске

СРНА
Вулић: Једини који се залажу за дејтонску БиХ су власти Српске

САРАЈЕВО - Власти Републике Српске наставиће да се залажу за дејтонску БиХ, те поштовање Устава и закона, јер то једино има будућност и перспективу, рекла је данас шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Коментаришући закључке Савјета за спровођење мира /ПИК/ у БиХ, Вулићева је навела да се власти Српске једине залажу за дејтонску БиХ и поштовање Устава.

Према њеним ријечима, да су земље чланице ПИК-а озбиљне одавно би прихватиле чињеницу да нелегитимни и непотврђени Кристијан Шмит треба да оде из БиХ.

"Кристијан Шмит је туриста и креатор хаоса који нас прати протеклих годину и по, двије. Он се апсолутно низашта друго не залаже осим за хаос, немире, свађу и додатно удаљавање народа, а требао би све супротно да ради", рекла је Вулићева новинарима.

Управни одбор ПИК-а тврди у закључцима да владајућа коалиција у Републици Српској "флагрантно напада" Дејтонски споразум, уставни и правни поредак БиХ, те њен суверенитет и територијални интегритет", као и да Српска није потписник Дејтона, да ентитети нису државе и да немају суверенитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана