Вулић: Блокиран рад Агенције за лијекове и медицинска средства

СРНА
Вулић: Блокиран рад Агенције за лијекове и медицинска средства

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Параламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је данас да је рад Агенције за лијекове и медицинска средства блокиран јер Министарство здравства ФБиХ још није доставило приједлог кандитата, иако је мандат чланова Стручног савјета Агенције истекао у марту прошле године.

- Имамо саботажу да ови људи који су у Агенцији не могу да раде свој посао онако како је то предвиђено - навела је Вулићева током расправе у Представничком дому о Извјештају ревизије за ову агенцију.

Вулићева је додала да се поставља питање како ће директор и замјеници сачинити и листу есенцијалних лијекова, наводећи медијске написе да постоји могућност несташице лијекова на подручју БиХ.

- Док се неко игра политике и не може се договорити око имена, ми очекујемо од свих из Агенције да раде на адеквантан начин свој посао и испоштују препоруке. Неки не могу испоштовати препоруке због бахатости других људи - истакла је она.

Посланици на данашњој сједници нису подржали да се о допунама Закона о странцима расправља по хитној процедури.

Предлагач овог законског рјешења посланик Нихад Омеровић у образложењу је навео да се измјене Закона односе на издавања захтјева за дугорочни боравак и прикупљање биометријских података од подносилаца захтјева у матичној земљи, без да подносилац путује у најближе земље гдје се налазе амбасаде.

Расправе данас није било о извјештају комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о захтјеву посланика Милана Дуновића, Златана Бегића и Влатка Главаша за разматрање Приједлога закона о измјени и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ по хитном поступку, који се односи на обиљежавање посебним знаком возила у којима се превозе лица са инвалидитетом, као и о извјештају комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о посланичкој иницијативи Нихада Омеровића о анализи праћења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Нико од посланика није се јавио ни за дискусију о извјештају у вези са праћењем реализације препорука ревизије учинка "Управљање процесом реализације уговора о јавним набавкама у институцијама БиХ".

Расправе није било ни о посланичкој иницијатива Шемсудина Дедића којом се задужује Савјет министара да у што краћем року усвоји и Предсједништву БиХ достави Нацрт буџета институција и међународних обавеза БиХ за 2024. годину, те да Предсједништво Приједлог закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ достави Парламентарној скупштини БиХ на усвајање.

Предсједавајући дома Маринко Чавара дао је паузу до 16.00 часова да се посланици припреме за гласање, преноси АТВ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана