Вуковић преузео увјерење о додјели мандата у Дому народа БиХ

Независне
Вуковић преузео увјерење о додјели мандата у Дому народа БиХ

САРАЈЕВО - Ненад Вуковић, генерални секретар ПДП-а, у Дому народа Парламента БиХ преузео је увјерење о додјели мандата, саопштено је из ПДП-а.

"Мене није изабрао ЦИК, него дванаест посланика у Народној скупштини Републике Српске, а ЦИК ми је додијелио увјерење, исто као што је додјелио Шпирићу, Новићу, Ковачевићу и Нешковићу. За делегата сам изабран као сваки други, у НСРС, с том разликом што је мени већ годину и по био украден мандат од стране ове власти. Остаје мрља и то што је још у петак објављена одлука у Службеном гласнику у 9 часова, а истог дана је одржана сједница Дома народа БиХ у 11 часова без мог присуства, иако сам практично већ био делегат", рекао је Вуковић, преносе Независне.

Он је рекао и да је СНСД желио и годину и по узурпирао мјесто у Дому народа из простог разлога да би могао политички трговати.

"То није био Дом народа, него Дом СНСД. И по пропорцији броја гласова није било логике да СНСД има четири делегата. Сада су се ствари промијениле и коначно можемо рећи да ћемо имати клуб Срба а не клуб СНСД у Дому народа", рекао је Вуковић додајући да му је остало да положи заклетву након љетне паузе.

Подсјећања ради, након Општих избора у БиХ, мандат делегата у Дому народа Парламенту БиХ, послије неколико одлука ЦИК-а и жалби Суду БИХ на крају је додјељен Снежани Новаковић Бурсаћ. Послије тога ПДП је покренуо апелацију пред Уставним судом БиХ који је утврдио да ПДП као странка у поступку није имао могућност да изнесе своје виђење пред Судом БиХ. Послије тога услиједила је нова одлука ЦИК-а да мандат припада Ненаду Вуковићу, а не Новаковић Бурсаћ, тачније ЦИК је признао, а Суд БиХ потврдио да је "спорни листић" са гласања из Народне скупштине Републике Српске важећи, тако да су листе на којима су Сњежана Новаковић Бурсаћ и Ненад Вуковић имали исти број гласова. Убрзо након тога услиједило је и жријебање, и куглица је показала да мандат припада Вуковићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана