Вукићевић: Орден Српске је велика част, Српска може увијек да се ослони на Србију

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Бивши амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић рекао је да добијање Ордена заставе са сребрни вијенцем, којим га је одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, за њега велика част и задовољство, те нагласио да Република Српска може увијек да се ослони на Србију.

"Награда је резултат свега оног што смо радили заједно, институције Републике Српске и ја у периоду моја два мандата на месту амбасадора у БиХ", рекао је Вукићевић-

Он је напоменуо да Србија са Републиком Српском има сву могућу сарадњу у свим областима, да предсједници двије републике Милорад Додик и Александар Вучић имају редовне контакте и сарадњу.

"Заједно смо на разним скуповима, заједнички прослављамо датуме из историје српског народа, заједно обележавамо и Козару и Сутјеску. Тако да мислим да је та сарадња јако успјешна. Економска сарадња такође. Република Српска може увијек да се ослони на Србију", истакао је Вукићевић.

Он је рекао да су, док је био у другом мандату амбасадор Србије у Сарајеву, Србија и Српска многе пројекте заједнички оствариле.

"Према томе, сарадња између Србије и Републике Српске може само да напредује и да буде на корист и Србије и Српске, али и целог региона", додао је Вукићевић.

Он је рекао да је дао свој допринос онолико колико је могао, и да је у то уложио сав професионални труд и знање.

"Република Српска је незаобилазан фактор у оквиру БиХ и желим јој да опстане", рекао је Вукићевић.

Он је рекао да је управо сарадња Српске и Србије разлог зашто је добио орден, те подсјетио да је када је први пут дошао у БиХ та сарадња била јако ограничена.

"Србија је била под изолацијом прокужена, под економским и социјалим санкцијама, није имала партнера у свету, за разлику од садашњег времена", рекао је он.

Вукићевић је рођен 1948. године у Истоку у Србији, а био је амбасадор Србије у Хрватској, у БиХ, те у Уједињеним Арапским Емиратима.

Током деведесетих је био отправник послова у Могадишу и у Тирани, а између 1990. и 1995. године је радио као савјетник у Министарству спољих послова Србије у одјељењу за Јужну и Југоисточну Азију.

Након 2000. године био је амбасадор Србије у БиХ, амбасадор Србије у Русији, а потом опет амбасадор Србије у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана