Вукелић након одлуке парламента: Циљ угушити преосталу слободну ријеч

ГС
Вукелић након одлуке парламента: Циљ угушити преосталу слободну ријеч

БАЊАЛУКА - Предсједник Клуба новинара Бањалука Синиша Синиша Вукелић рекао је да уколико медији буду учествовали у јавној расправи o Нацртu закона о измјенама и допунама Кривичног законика Српске, онда ће то само бити с циљем да се овај нацрт повуче.

Вукелић је, коментаришући усвајање Нацрта измјена и допуна којим је предвиђено увођење клевете у Кривични законик,  навео да је "Народна Скупштина Републике Српске оваквим гласањем показала да је не интересују ставови и мишљења релевантних институција и међународних организација, чији је и Српска потписник".

Вукелић сматра да је циљ овог закона угушити преосталу слободну ријеч, и истакао да је понашање народних посланика добра најава како ће се убудуће понашати када на дневни ред скупштине дођу и гори закони.

- Данас је 49 посланика Народне скупштине подизањем руке показало да их не интересују ставови УН-а, Савјета Европе, ЕУ, ОЕБС-а ни било које друге међународне организације. Без обзира на све аргументе које су изнијели новинари у Српској и БиХ, Удружење новинара Србије, Европска федерација новинара, и бројне друге организације, они су остали при тој одлуци - рекао је Вукелић. 

Он је поставио питање народним посланицима "зашто се плaше истине да је ово питање у протеклих мјесец власти у Српској  било врхунски приоритет, и да је било важније и од борбе против корупције и свих других важних тема".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана