Вукчевић: Желим да будем од користи свима од Мањаче до Булевара

ГС
Вукчевић: Желим да будем од користи свима од Мањаче до Булевара

Желим да вјерујем да Драшко Станивуковић и Владо Ђајић желе да развеселе грађане Бањалуке па се зато труде да сваког децембра топ тема буде ребаланс и ко је за, а ко је против уз све пропратне активности које држе осмијехе на лицима насих суграђана.

Поручио је ово Никола Вукчевић за Бањалука.нет те додао да ће се кандидовати за одборника и на изборима у октобру наредне године. Он је нагласио да Социјалистичка партија дјелује тимски и у интересу Бањалучана, те да ће се о подршци ребалансу буџета Бањалуке одлучивати на органима партије.

- Имали смо неколико питања за градоначелника око ненамјенског трошења новца и недостатка средстава на планираним буџетским ставкама. Ко је одговоран и како је до тога дошло? Никоме није жеља да нешто или некога саботирамо, само желимо као одборници да имамо потребне информације и да се понесемо одговорно према оним институцијама које су загледане према овом ребалансу - казао је Вукчевић.

Он каже да је иза нас тешка година, иако другачија од претходне, те да смо у њој имали и такозвану "симбиозу скупштинске већине и градоначелника".

- Подржали смо све одлуке које су имале смисла, али нисмо и нећемо никада подржати заобилажење законски прописаних процедура, ненамјенска трошења и разбацивање средстава на ситне страначке интересе и разне приградске менаџере. То није Бањалука каквом је видим ја и за какву се бори Социјалистичка партија - рекао је Вукчевић.

Партија чији је представник у наредној години, каже, залагаће се за повећање плата радницима Центра за предшколско васпитање и образовање.

- Више од 400 радника ове јавне установе од изузетног значаја за град добило је прво повећање плате након 17 година и драго ми је да смо успјели да обавимо тај посао и да коначно покажемо поштовање према онима који брину о нашим малишанима. Слушамо приједлоге и иницијативе грађана и заједно покрећемо инцијативе и дјелујемо амандмански. Радимо на инцијативи да се трудницама и породиљама обезбједи бесплатно паркирање као и друге пројекте и приједлоге, али оно што нам је истински приоритет јесте да Бањалуку као административни, културни и спортски центар Српске престану да муче проблем као што су недосатак мјеста у градским вртићима, вода, струја, асфалт или расвјета - каже он.

Вукчевић је потом одговорио и на питање шта је Бањалука изгубила стањем у парламенту у протекле три године.

- На одређен начин изгубљено је вријеме на препуцавања и перформансе у институцијама које једноставно морају да раде за грађане Бањалуке. То смо имали прилику чешће да гледамо него расправе о буџетским давањима и  рјешењима за неке од бројних проблема, што је жалосно, јер у Скупштини града има озбиљних  и паметних људи који желе добро Бањалуци - рекао је он.

У периоду, додаје он, када се Република Српска налази под политичким и свим другим притисцима због одбране својих интереса, интегритета и институција, потребно је да имамо јасан договор око функционисања и Бањалуке и Српске у цјелини.

- Социјалистичка партија увијек има основа да има висока очекивања. Наше чланство, али и симпатизери у Бањалуци традиционално подржавају наше политике, програмску платформу и све оне вриједности и постулате који су темељ нашег политичког дјеловања. Ни један градски одбор било које политичке партије на територији града Бање Луке не може да се похвали лепезом младих људи који су стасали да преузму озбиљне улоге у друштву као што их има Социјалистичка партија. То је оно што нас храбри и соколи у вјери да ћемо имати одличан резултат како у Бањалуци тако и широм Српске гдје млади људи воде наше одборе од Приједора, Мркоњића, Градишке, Добоја, Брчког, Бијељине, Зворника, Фоче, Требиња и других. Уз искуство и традицију то је снага која добија и то ће се потврдити сљедеће године - рекао је Вукчевић.

Говорећи о себи, каже, да му се свиђа локална политика.

- Тако знам да радим за своје комшије, пријатеље и суграђане, тако да су ми и амбиције и планови за наредни период окренути према томе. Када сагледам ствари са ове тачке гледишта, узевши у обзир да сам одборник тек годину дана, схватам да ово није нимало лак посао. Захтијева много одрицања и много комуникације са људима, али ја искрено уживам у томе. Желим да знам и чујем како могу да будем од користи свима, од Мањаче до Булевара. То је дио мог карактера и сви који ме познају знају колико ме то испуњава. Тако да што се тиче личних амбиција могу Вам потврдити да ћу бити кандидат за одборника - закључио је Вукчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана