Вукчевић: Забрана скупа у Сарајеву доказ у каквој заједници живимо

ГС
Вукчевић: Забрана скупа у Сарајеву доказ у каквој заједници живимо

Извршни секретар Социјалистичке партије Никола Вукчевић реаговао је на одлуку о забрани одржавања скупа подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића који је најављен за сутра испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву.

"Одлука о забрани скупа је бесмислена, исто као и оптужница против предсједника Републике Српске и в.д. директора Службеног гласника. То што федералне, односно кантоналне власти не желе присуство Срба у Сарајеву ни на неколико сати, говори нам у каквој државној заједници живимо", каже Вукчевић.

Вукчевић је у име Социјалистичке партије истакао да Срби и Република Српска неће дозволити самовољу нити ће толерисати подле политичке потезе против конститутивног народа.

"Потцјењивање и покушаји одбацивања српског народа као равноправног, а слијепо слушање наредби странаца, особа без легитимитета, нам јасно говори ко кочи напредак БиХ", истиче Вукчевић.

Он сматра да у случају окупљања на ентитетској линији разграничења, полиција из ФБиХ нема никакво право да дјелује нити да користи репресивне мјере против народа који ће бити на територији Републике Српске и који штити МУП Српске, преноси АТВ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана