Вукчевић: Притисак на лидере који бране интересе српског народа

GS
Foto: Arhiva

Извршни секретар Социјалистичке партије Никола Вукчевић изјавио је да америчке санкције министру енергетике и рударства Републике Српске и предсједнику ове странке Петру Ђокићу представљају наставак покушаја да се притисцима на лидере мијењају ставови и интереси српског народа у Српској, али да то неће дати жељене резултате.

- Такви нецивилизовани и антидемократски потези никад неће дати жељене резултате када је у питању Република Српска и српски народ - поручио је Вукчевић, саопштено је из СП-а.

Према његовим ријечима, увођење санкција изабраним и легитимним представницима Републике Српске, који заступају ставове српског народа у Републици Српској, представља највећи удар и на Дејтонски споразум и на будућу сарадњу и дијалог у БиХ.

Вукчевић је истакао да су разлози који су наведени за увођење санкција бесмислени, као што је бесмислено и само санкционисање народних представника због тога што раде оно за шта су изабрани.

- САД су у стању да санкционишу и све грађане Српске појединачно, али да то неће промијенити наше ставове ни о надлежностима, ни о имовини и заштити интереса Републике Српске - поручио је Вукчевић.

Министарство финансија САД увело је санкције министру индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу због, како је наведено, потписивања споразума са Хрватском у вези са изградњом цјевовода од руске рафинерије у Хрватској до Брода, што САД сматрају "антидејтонским понашањем".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана