Вукановић сматра да је за Србе опасна декларација у Атини

Срна
Вукановић сматра да је за Србе опасна декларација у Атини

ТРЕБИЊЕ- Народни посланик Листе за правду и ред Небојша Вукановић рекао је данас да је за Републику Српску и Србе опасна декларација коју је у Атини у име БиХ потписала предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто, а у којој је, како је навео, дата подршка независности и интегритету Украјине.

Вукановић је нагласио да је Русија посљедња земља са којом се смију упропастити односи.

"Најопасније на шта се БиХ обавезала у декларацији је да ће ухапсити Русе који су осумњичени од Хашког трибунала за ратне злочине", рекао је Вукановић, те додао да очекује званичан став руске Амбасаде у БиХ о атинској декларацији.

Када је ријеч о именовању Срђана Амиџића за министра финансија у Савјету министара, Вукановић је навео да је Народна скупштина Републике Српске у јуну усвојила закључке да нема доношења било каквих закона и одлука у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ док се не донесе закон о Уставном суду БиХ и ријеши питање троје страних судија.

Одговарајући на новинарско питање да ли је спреман да сарађује са предсједником Народног фронта Јеленом Тривић и њеном политичком партијом, Вукановић је рекао да је основни предуслов за сарадњу са било ким то да ли тај има било какву сарадњу са СНСД-ом.

"Сарадње нема са Василијем Перићем, Милованом Бјелицом, Драшком Станивуковићем", рекао је Вукановић и додао да се залаже за опозив /градоначелника/ у Бањалуци.

Вукановић је осудио напад на посланика СНСД-а Страхињу Башевића на Сокоцу и затражио да се утврди каква је улога у томе начелника општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана