Вукановић: Нећу имати милости према опозицији која подржи Додика

ГС
Вукановић: Нећу имати милости према опозицији која подржи Додика

БАЊАЛУКА – Најава Милорада Додика да ће Република Српска усвојити изборни закон који предвиђа да Републичка изборна комисија убудуће проводи локалне те предсједничке изборе, доказ је да су сви досадашњи избори били посљедица изборних манипулација и да се он боји фер избора.

Поручио је ово предсједник Покрета за правду и ред Небојша Вукановић додајући да се Додик очигледно плаши увођења нових технологија "која би спријечила његову избору крађу".

-Ова најава је врста уставног пуча. Ако он хоће да распише изборе, онда ко нас спречава да распишемо своја изборна правила. Ако он то уради и одузме ингеренције ЦИК-а БиХ само зато што се боји да ће скенери спријечити крађу, па онда сваки човјек може извршити пуч и спроводити самосталне изборе. Ово су мафијашки послови у којима ми не желимо да учествујемо и Додикова представа - нагласио је Вукановић, преносе "Независне".

Он сматра да већина странака владајуће коалиције, попут СПС-а, НДП-а, ДНС-а, Демоса, Уједињење Српске, не би ни прешле изборни цензус да се уведу скенери за гласање, због чега они, уз СНСД, чврсто заступају став да се донесе изборни закон Републике Српске.

-Ти сателити се највише боје фер избора. Они су зато дали господину Хуртићу министарско мјесто, да би имали четири делегата у Дому народа и тиме спријечили измјене Изборног закона - поручио је Вукановић.

Исто тако, он наводи да се неће одазвати евентуалном састанку на који би требао да их позове предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

-Ја могу разговарати као шеф Клуба посланика на сједници Колегијума Скупштине, али ићи на састанак са Додиком и мафијом нећемо ићи - навео је.

Такође, Вукановић је рекао и да има информације да су поједини опозиционари у Српској већ казали да ће подржати Додика јер се "ради о националном питању", те је за њих имао поруку.

-Ја нећу излазити још увијек са именима, али ко год из опозиције буде јавно искочио са ставом и подржао Додика, мораће се суочити са посљедицама, нећу имати милости према њима, све ћу да их оголим" -поручио је Вукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана