Вукановић: Можда и ми будемо имали кандидата у Бањалуци

ГС
Вукановић: Можда и ми будемо имали кандидата у Бањалуци

Народни посланик и лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић најавио је могућност да и његов политички покрет има кандидата за градоначелника Бањалуке. Недвосмислено поручује да неће подржати Драшка Станивуковића.

Представници ПДП-а и СДС-а разговарали су данас у Бањалуци наступу на овогодишњим локалним изборима, на којима, по свему судећи, опозиција неће имати заједничког кандидата.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић најавио је могућност да ова странка изађе са својим кандидатом за градоначелника Бањалуке. С друге стране, иако није званично одлучено у ПДП-у, актуелни градоначелник Драшко Станивуковић већ је у неколико наврата најавио да ће покушати освојити други мандат на предстојећим локалним изборима, а своју кандидатуру најавила је и Јелена Тривић, предсједница Народног фронта.

Анализирајући описане најаве, Небојша Вукановић за Мондо најављује да ће Листа за правду и ред можда предложити свог кандидата за градоначелника Бањалуке и да тај покрет има довољно политичке снаге за то.

"Ми смо били јачи од СДС-а још док је Милан Радовић био у тој странци. Чак је и Радовић, који је освојио мандат, отишао из СДС-а. Наш утицај и углед у Бањалуци је велики. Имали смо скоро осам одсто подршке на првим изборима и не искључује се могућност да ми нађемо кандидата који не би био само кандидат Листе за правду и ред него личност која би могла да добије ширу подршку и помрси конце овим тајкунима и СНСД-у. Нема разлике између ових зградољубаца који су били прије и Драшка Станивуковића и његове сарадње са Кајом, Ведраном Јарићем и крупним капиталом", рекао је Вукановић.

Вукановић подсјећа да је на састанку са ПДП-ом јасно поручио да неће пружити подршку Драшку Станивуковићу.

"Јасно смо подвукли да Драшко Станивуковић не може имати нашу подршку и да треба да се пронађе друго рјешење уколико желе да Бањалука остане опозициона. Драшко Станивуковић није опозиционар већ привјесак власти", навео је он.

Вукановић је рекао да ће се одазвати састанку који је данас најавио и предсједник Српске демократске странке Милан Миличевић гдје ће изнијети своје замјерке на рачун СДС-а.

"Чуо сам се данас са Миличевићем, позвао нас је и имаћемо разговор са СДС-ом за неких 10-ак дана. Имамо неке ургентне тачке, а тичу се Сокоца и Угљевика и Василија Перића (начелник општине Угљевик), јер их због тамошње фузије челника СДС-а са СНСД-ом не можемо продржати. Ту су наши ставови кристално јасни", каже Вукановић.

На питање да ли ће опозиција бити разједињена на предстојећим изборима, Вукановић је изразио наду да ће одговарајуће рјешење ипак бити пронађено, а у Бањалуци то рјешење, по Вукановићу, значи "уклањање" Станивуковића.

"Опозиција може бити разједињена. Нећемо бити слуге мафије. Станивуковић је слуга мафије и он не може имати подршку. Ми се надамо да ће бити довољно здравог разума, прије свега у ПДП-у, да уклоне Станивуковића са избора или да га избаце из партије. Он је направио штету цијелој опозицији, не само ПДП-у и ако он буде кандидат, то ће бити веома лоше. Ми се не можемо бавити стварима у другој странци али не можемо подржавати лажне опозиционаре као што смо имали ситуацију код Миће Мићића, Обрена Петровића и Бориса Јеринића. Нема разлике између њих и Станивуковића. Можда је он чак и на неки начин јаснији у тим својим симбиозама са Додиком", оптужује Вукановић.

За свој политички покрет народни посланик из Требиња тврди да је трећи по снази у Бањалуци те да је на њима велика одговорност да покушају наћи најбоље рјешење "како би Бањалука остала опозициона".

Лидер Листе за правду и ред није био конкретан по питању подршке Јелени Тривић и њеној кандидатури на предстојећим изборима.

"Има још пола године (за објављивање кандидатура) па ћемо видјети", закључио је Вукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана