Вујић открио шта ће се даље дешавати са Инфинити групом

Срна
Вујић открио шта ће се даље дешавати са Инфинити групом

БАЊАЛУКА - Предсједник Управе Инфинити интернешнал групе Бојан Вујић рекао је данас да ће процесом пререгистрације, након уведених санкција, поједине компаније пословати у оквиру нове Инвиктус технолоџи групе, чиме ће се сачувати радна мјеста и компаније које су успјешно пословале.

- По новом моделу функционисања, Инфинити групација више неће постојати. Кроз пререгистрацију ће фирма нестати. Компанија која ће у наредном периоду бити регистрована, првенствено за послове из ИТ индустрије, носиће назив Инвиктус технолоџи група - рекао је Вујић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да ће у Управи бити људи из управљачких структура досадашњих компанија, односно сви који су дали допринос развоју у протеклом периоду.

Вујић је истакао да је у процес пререгистрације ушла и компанија “Калдера”, те да ће нова фирма функционисати независно и бавиће се пројектима у вези са енергетиком, као и до сада.

Такође, навео је, компанија “Уна” више није дио Инфинити групе.

-Власништво су преузели људи који су водили „Уну“. За све остале компаније још тражимо рјешење. За друге компаније биће потребно више времена - истакао је Вујић.

Када је ријеч о “Сириусу”, Вујић је навео да ће бити потребно додатно вријеме да би се консолидовала ситуација и наставила сарадња са овом компанијом.

Вујић је новом менаџменту и власницима компанија пожелио много успјеха и среће.

-Наш главни мотив је био да сачувамо радна мјеста. Запослени су наша највећа вриједност. Захвалио бих се на њиховој лојалности. Ми ћемо учинити све да будемо још успјешнији - поручио је Вујић.

Говорећи о уведеним санкцијама, Вујић је истакао да се неће предати и неће одустати од права јер су, како је навео, санкције уведене без разлога и основа.

-Америчке компаније раскидају уговоре о сарадњи са компанијама које су пословале до сада у оквиру групације, а банке гасе рачуне. То смо све предвидјели - истакао је Вујић.

Негативно је изненађен чињеницом да постоје домаће компаније које се радују санкцијама.

Вујић каже да још није контактирана Америчка агенција за контролу имовине странаца (ОФАК), али да правни тим разматра све могућности.

-Све информације дајемо на вријеме и радимо транспарентно. То нам је и циљ, да не буде недоумица. Ово је сада прилика да америчка Амбасада докаже да санкције нису уперене против радника. Имамо право да наставимо да послујемо - истакао је Вујић.

Потврдио је да неће предузимати било какве мјере и правне радње против банака због гашења рачуна, јер је су и оне стављене у неповољан положај.

Канцеларија за контролу имовине странаца америчког Министарства финансија увела је раније санкције за седам субјеката који послују у оквиру Инфинити групе, као и за власника Ђорђа Ђурића, који је рекао да ће се повући са ове позиције након што се пронађе рјешење које ће сачувати радна мјеста и компанију.

Санкције су уведене и генералном директору компаније “Калдера” Миленку Чичићу. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана